Redigeren

What's in it for me?

Dat vraagt een bezoeker van uw website of lezer van uw promotiemateriaal zich altijd meteen af. Een tekst moet niet alleen taalkundig in orde zijn, maar ook aanslaan bij uw doelgroep. De kunst is om kort en krachtig de essentie van uw boodschap weer te geven in een reclamefolder of op uw website. Geen lappen tekst, maar kort en bondig uiteenzetten wat u voor uw klant kunt betekenen. Vaak ter ondersteuning van mooi beeldmateriaal.

U als deskundige, ontwerper van een product of eigenaar van een (dienstverlenend) bedrijf kan uiteraard inhoudelijk als beste publicaties schrijven. Maar klopt de tekst taalkundig ook? Ik kijk graag met u mee of alle d's en t's op de goede plek staan, maar ook naar de opbouw van uw brief, folder of website. Loopt de alinea wel lekker? Is de zin niet te lang? Of juist te kort? Is het consistent en logisch?


Pakkende teksten

Het schrijven van pakkende teksten is erg belangrijk. De lezer moet immers binnen een aantal seconden geprikkeld worden. Wanneer een mogelijke klant uw tekst leest, is het belangrijk om die lezer vast te houden. Dit kan gedaan worden door te werken met korte, unieke en interessante teksten. De grootte van het tekstoppervlak zou zo klein mogelijk moeten zijn. Want wanneer je zelf enorme pagina’s met tekst ziet, dan geef je onbewust al snel op.

Redigeren is minstens zo belangrijk als corrigeren.

Afspraak maken?