Teksten schrijven

Creatief schrijven is een vak apart. Het is soms buiten de lijntjes kleuren, om net even anders te zijn dan anderen. Ik werp graag een frisse blik op uw webteksten, brochureteksten of reclameteksten. Soms is de inspiratie ver te zoeken, soms ligt het voor het oprapen. Voorts is het zoeken naar de juiste balans tussen een wervende en professionele tekst.

What's in it for me? Niet alleen taalkundig in orde, maar ook de tekst afstemmen op de doelgroep. Wie is uw klant, wat wil hij en wat kunt u voor hem betekenen? Inhoudelijk bent u de regisseur, het taalkundige sausje giet ik er graag overheen.


Persbericht

Het schrijven van een persbericht vereist weer een geheel andere aanpak. Wanneer u nieuws te melden heeft en hiervoor de media wil benaderen, is het belangrijk dat het bericht informatief is en concreet weergeeft wat er aan de hand is of wat er gaat gebeuren. Zo staat er in de eerste alinea al wie, wat, waar, wanneer en waarom.

Gavoortaal helpt u graag met het opstellen van een persbericht, compleet met kop, lead en afsluiting. Helder, uitnodigend en overtuigend.

Interviews en artikelen schrijven

Als freelance correspondent voor een lokale weekkrant heb ik tientallen interviews afgenomen en artikelen uitgewerkt voor de redactie. Ik ben nieuwsgierig van aard en vraag het hemd van het lijf. Wanneer ik zelf het idee heb dat de tekst duidelijk is, zal het artikel aansprekend zijn voor de gemiddelde lezer. Het is de bedoeling dat je als lezer, ook als je niets van het onderwerp weet, na het lezen van het artikel de essentie van het verhaal en de boodschap begrijpt.


  

Heeft u interesse in een freelance correspondent voor de regio Woudrichem, Gorinchem, Den Bosch of Zaltbommel? Graag ga ik voor u op pad.

creatief & enthousiast

Ook voor journalistiek werk kunt u terecht bij gavoortaal.

T 06 28550773

E info@gavoortaal.nl